Σχεδιάζοντας διαδρομές στις γειτονιές της Καβάλας

287547638_749674836163805_3550862474592600101_n

Τη Δευτέρα 16 Μαΐου και την Τρίτη 17 Μαΐου 2022 πραγματοποιήθηκαν τα συμμετοχικά εργαστήρια με τίτλο “Σχεδιάζοντας τις γειτονιές της Καβάλας”. Στα εργαστήρια συμμετείχαν κάτοικοι και εργαζόμενοι της Καβάλας, εκπρόσωποι ιδιωτικών και δημόσιων φορέων και της κοινωνίας των πολιτών.

Στόχοι των εργαστηρίων ήταν η συνδιαμόρφωση ιδεών και σχεδιαστικών λύσεων για παρεμβάσεις μικρής κλίμακας στην Καβάλα, που θα ενισχύσουν τη βιώσιμη μετακίνηση, την ανάδειξη και ενοποίηση σημείων ενδιαφέροντος της πόλης και την επανοικειοποίηση της πόλης από τους κατοίκους της, καθώς και η γνωριμία των συμμετεχόντων με τις έννοιες και τις μεθόδους του συμμετοχικού σχεδιασμού και του placemaking.

Τα εργαστήρια αφορούσαν σε δύο διακριτές παράλληλες ενότητες, κατά τις οποίες, δύο ομάδες εργασίας εστίασαν σε 2 γειτονιές – περιοχές παρέμβασης, αντίστοιχα. Οι ενότητες αυτές, ήταν:

Ενότητα Α: Σχεδιάζοντας μια πράσινη διαδρομή στην Παλιά Πόλη

Η ομάδα εργασίας της ενότητας Α μελέτησε και διαμόρφωσε ιδέες και προτάσεις για τη δημιουργία μιας πράσινης διαδρομής στην Παλιά Πόλη, η οποία θα ενοποιεί και αναδεικνύει σημεία  ενδιαφέροντος και έργα που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ).

Ενότητα Β: Σχεδιάζοντας σχολικές διαδρομές γύρω από το 10ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας

Η ομάδα εργασίας της ενότητας Β μελέτησε και διαμόρφωσε ιδέες και προτάσεις για τη δημιουργία σχολικών διαδρομών γύρω από το 10ο Δημοτικό Σχολείο, διαδρομών, δηλαδή, που να  διευκολύνουν και να κάνουν ασφαλέστερη την μετακίνηση πεζή των μαθητών από και προς το σχολείο, εξειδικεύοντας τις κατευθύνσεις της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ).

 

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download